Főoldal / Cikkek / Kerti tó kialakítása 1.

 Kerti tó kialakítása 1.

 A következő néhány cikkben a kerti tavak kialakításáról, környezetének berendezéséről fogunk írni.
 Biztosra veszem, hogy sokan sok féle kerti tavat láttak már és egyet érthetünk abban, hogy egy jól megépített tavacska, megfelelő környezettel a kert legszebb dísze lehet. Ezzel szemben egy rosszul kivitelezett változat kifejezetten csúnya, rossz hangulatot árasztó és sok bosszúságot okozó tényezője lehet otthonunknak.
 
  Ennek érdekében összeszedtünk pár hasznos információt és ötletet, amit érdemes követni, ha egy igazi kis ékszerdobozt szeretnének kertjükbe, tele élettel és szépséggel.

 A kerti tó kialakítása a hely meghatározásával kezdődik. Mivel egy jól megépített, esetleg halakkal benépesített tavacska minimum egy méter mély kell legyen, fontos, hogy olyan helyre építsük, ahol alatta nincsenek kábelek, csatorna vagy bármilyen egyéb, földbe vezetett eszköz.
 Ahhoz, hogy a víz minőséget megfelelő szinten lehessen tartani, a mélység mellett azzal is számolnunk kell, hogy a víz felszín elérje a minimális 3,5 – 4 m2-t. Minél nagyobb mennyiségű vizet tud befogadni a kerti tó medencéje, annál könnyebb lesz biológiailag beállítani, tisztán tartani a rendszert.

 Ha kitaláltuk, hogy hova szeretnénk a kerti tavat, jöhet a pontos tervezés. Milyen alakúra vágyunk, milyen gépesítéssel, esetleg csobogóval, vízeséssel vagy szökőkúttal szeretnénk megépíttetni. Ahhoz, hogy ebben segíteni tudjunk, mutatunk pár csodálatos példát és a következő alkalommal elkezdjük az építést.

HAZAI KŐ Kft. | Minden jog fenntartva. 2016