Főoldal / Cikkek / Az SPR technológiája

Az SPR zöld technológiája

Az Agriapipe Kft egy olyan technológia alkalmazásán van túl, mely a maga nemében korszakalkotó. Két évvel ezelőtt megjelent egy pályázat, melyre benevezték a vállalat által alkalmazott zöld technológiát, mely szülőföldje Japán és Európában még egyedülálló. A pályázat elbírálói pedig a Greennovációs Nagydíj átnyújtásával szerették volna kifejezni elismerésüket, mely a szakmában jelentős elismerésnek számít.

Az SPR elnevezés a spirál¬tekercselt cső felújítási eljárása rövidítése, és feltárás nélküli munkavégzést tesz lehetővé. Ez a módszer csatornarendszerek felújításakor használatos. Lehet szó víz, gáz vagy szennyvíz csatornarendszeréről, az idő múlásával mindegyikre jellemző az amortizáció. Mindez komoly problémákat szokott okozni, hiszen a hiba meghatározásához, illetve a probléma elhárításához feltárás szükséges, mely számos kellemetlenséget okoz a környéken lakók, dolgozók és közlekedők számára. Azáltal, hogy a közművek felújítása úgy nevezett kitakarással végezhetőek csak el, útlezárásokat, sok por és kosz keletkezését vonja maga után, a zajszennyezésről nem is beszélve.

Ezek elkerülése, illetve megakadályozása érdekében a vállalat, Európa szerte még ismeretlen eljárásba fogott, mely új távlatokat nyit a szakma számára. A vállalat szakzsargonnal élve „no-dig”, vagyis kitakarás nélküli eljárást alkalmaz, mely gyorsabb és fennakadás nélküli felújítási munkálatokat foglal magába. Tehát az SPR alkalmazásával minden munkafolyamat elvégzése a csatornarendszeren belül történik, a javítást vagy felújítást végzők a már meglevő tisztítóaknák használatával jutnak le a szükséges területekre. A föld felszínén pedig senki semmit sem érzékel a mélységben folyó munkálatokból. A vállalat több projekt levezetésén van már túl, mikor az SPR eljárást alkalmazták és soha nem zavarták a környéken élőket.

HAZAI KŐ Kft. | Minden jog fenntartva. 2016