Főoldal / Pincetömb kiemelés
Pincetömb kiemelés


A pincetömb kiemelés már abba a kategóriába tartozik a földmunkák esetében, amelyet egyértelműen csak géppel érdemes megvalósítani. Itt már nem csak a kitermelt föld elhelyezéséről kell gondoskodnunk, hanem annak elszállításáról is amennyiben arra, a tereprendezés során később nem lesz szükségünk. Ráadásul az elszállításról azonnal kell gondoskodnunk, hiszen a pincetömb kiemelés során felszínre kerülő kitermelt föld már jelentős mennyiségű és később csak akadályozná a további munkálatokat.

A pincetömb kiemelés során kellő körültekintéssel kell lennünk a pontos tervezett méretek betartására mind a szélesség-hosszúság, mind pedig a mélység tekintetében. Ne feledkezzünk meg azonban arról, hogy körben falat fogunk építeni, így a pincetömb kiemelése általában nagyobb szélességben történik, hogy a pincefal építés során a külső vízszigetelő (általában bitumen lemez) réteget fel tudjuk hordani a pince falazat külső oldalára.

A pincetömbök kiemelését az esetek többségében gumikerekes forgókotró segítségével végezzük.A kitermelt föld szállítását pedig négytengelyes billencs teherautóval végezzük. A hatékony munkavégzésben sokat segít az előzetes személyes felmérés, amiben megállapítjuk a munka időtartalmát és a felmerülő költségeket.

 

HAZAI KŐ Kft. | Minden jog fenntartva. 2016